Autobedrijf Bultje

Transportweg 104
9645 KX Veendam
0598-633810
info@autobedrijfbultje.nl

Verkoop:

Ma t/m Vrij:
8:00-17:00 uur

Werkplaats :

Ma t/m Vrij:
8:00-17:00 uur

Offerte tool

Gebruik onze handige offerte tool en ontvang direct een prijsvoorstel.

Afspraak maken

Gebruik onze handige planningstool om direct een afspraak te maken.

Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken. Het is daarom van groot belang om de distributieriem van uw auto tijdig te laten vervangen.

De fabrikant van de auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem zal breken. U kunt ook altijd advies vragen bij Autobedrijf Bultje wanneer u niet weet wanneer de distributieriem van uw voertuig voor het laatst vervangen is. Wij geven u dan een zo goed mogelijk advies voor uw situatie.

Over het algemeen adviseren fabrikanten om de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Autobedrijf Bultje weet of dit bij uw auto het geval is en op welke kosten u kunt rekenen.

Scroll naar boven