De"Tussenklappen" en "De Koerier"   5 September 2010

Afgelopen zaterdag heeft Nico Bultje uit Muntendam op feestelijke wijze zijn volledig nieuw ingerichte garage geopend aan de Transportweg in Veendam (vlak voor de Wasdas). Al heel jong was hij veel bezig met auto’s, waaronder ook met oldtimers. Zijn vader Menno Bultje was destijds directeur van garage Bockhoudt, welke tot 2000 gevestigd was in Muntendam.
  Op zijn vaders bedrijf was hij veel bezig met (sloop)auto’s en zo is al vroeg zijn interesse voor auto’s gewekt. Na zijn opleiding commercieel ondernemer kleinbedrijf, afdeling voertuigentechniek (vroeger MTS) heeft hij ervaring opgedaan door te werken bij verschillende garages. Nico wist al vroeg dat hij iets voor zichzelf wilde gaan opbouwen en dit is de start van zijn droom. Een eigen autobedrijf. Natuurlijk verzorgt Autobedrijf Bultje het onderhoud van alle merken auto’s, inclusief reparaties, aircotechniek (onderhoud/ inbouw) en ook is het bedrijf een erkend APK keuringsstation. Nico Bultje is gespecialiseerd in het merk Citroën (ook old-timers). Ook zijn vader en zijn zus zullen meewerken in het bedrijf.
Het door Autobedrijf Bultje berekende uurtarief is lager dan gebruikelijk en in de maand september ontvangt u maar liefst 15% korting op alle onderdelen.

   

 

 

"De Veendammer"  06 september 2010

Geslaagde opening Autobedrijf Bultje

Na hard werken opende Autobedrijf Bultje haar deuren op 28 augustus jl. Onder het genot van een hapje en een drankje konden klanten, familie en vrienden met eigen ogen zien wat Nico heeft bereikt op zijn jonge leeftijd.

Er klonken alleen maar positieve geluiden.  Voor de jongsten was er zelfs een springkussen aanwezig.
Autobedrijf Bultje is gespecialiseerd in: 2cv, mehari, diane, ami, cx, reparatie, onderhoud, apk en airco techniek. Maar ook universeel. Tevens geldt er de gehele maand nog een korting van 15% op alle onderdelen zoals uitlaten, accu’s en schokdempers. Autobedrijf Bultje wil via deze weg alle klanten en andere bezoekers danken voor de talrijke opkomst tijdens de opening.

         

     
 

 

 "De Veendammer"  14 April 2012
 

 

Wekelijks spreekuur voor oldtimers bij Autobedrijf Bultje Classics in Veendam

Wie een klassieker of oldtimer rijdt, of ervan droomt om er één te bezitten, kan zich geen betere adviseurs wensen dan Nico en Menno Bultje uit Veendam. Onder de naam Bultje Classics geven ze oude auto’s met veel liefde en kennis van zaken een tweede leven.

Dwars tegen alle goedbedoelde adviezen in (“Zou je dat nou wel doen in deze economisch onzekere tijden”) begon Nico Bultje twee jaar geleden zijn eigen autobedrijf in Veendam: Autobedrijf Bultje.

Hij heeft er nog geen spijt van gehad; het gaat hem voor de wind. En eigenlijk is dat ook niet zo gek. Nico is tenslotte al de vierde generatie Bultje die zich bezighoudt met het onderhouden en herstellen van auto’s.

Garage Bockhoudt
Zijn opa had garage Bockhoudt in Muntendam en specialiseerde zich in Citroëns. Ook vader Menno werkte als monteur. Sleutelen zit hen in het bloed.

“Achter de garage in Muntendam stonden altijd sloopauto’s. Eendjes, Dianes. Daar zat ik als klein kind al in te rotzooien,” vertelt Nico. “Je hebt de techniek van oude auto’s sneller onder de knie, omdat je ziet welke functie elk onderdeel heeft. Daardoor kon je met het blote oog fouten of schade opsporen, kocht je een nieuwe koolborstel voor twee tientjes en had je de auto weer aan de praat.

In de huidige auto’s zit veel meer software en moet een onderdeel als snel compleet worden vervangen. Dat is ingewikkelder en kostbaarder.”

Bultje Classics
Vandaar dat Nico in zijn garage niet alleen nieuwe auto’s onderhoudt en herstelt, maar ook klassiekers als de Citroën CX, MG’s en Dianes.

Sinds januari 2012 presenteert deze tak van het bedrijf zich onder de naam Autobedrijf Bultje Classics. Menno Bultje houdt elke zaterdag spreekuur van 10.00-16.00 uur voor eigenaars van oude auto’s.

“We hebben nog steeds uitstekende contacten met Citroën en MG. Daardoor kunnen we praktisch alle onderdelen krijgen. Want dat is vaak de bottleneck bij klassiekers: vind nog maar eens dat ene schroefje of kabeltje dat je nodig hebt,” legt Menno uit.

Oldtimers importeren
Bultje Classics spoort niet alleen ontbrekende onderdelen op, maar kan klanten ook helpen met het importeren van oldtimers.

“Er komt vaak nog heel wat kijken bij de administratieve afhandeling. Ook klassiekers moeten door de APK en worden goedgekeurd door de RDW.”

Processen en vergunningen
Wat dit laatste betreft zijn Nico en Menno niet voor één gat te vangen. “We hadden laatst een klant die zijn gewone Eend wilde laten ombouwen tot Safari eend. Dat mocht echter niet zomaar van de RDW. De enige manier waarop we die auto goedgekeurd kregen, was door bij de RDW een bouwvergunning aan te vragen.

Vervolgens hebben we de Eend helemaal omgebouwd en ‘m opnieuw aangemeld. Toen kreeg hij een nieuw kenteken en kon ‘ie de weg op. Door onze ervaring met de processen en regels van verschillende instanties kunnen we (toekomstige) eigenaars van oldtimers goed adviseren,” aldus Menno.

Lekker sleutelen
Het bedrijf loopt zo goed, dat Nico zijn vader ondertussen voor twee dagen per week in dienst heeft genomen. Menno concentreert zich vooral op de oldtimers en klassieker, terwijl Nico zich toelegt op de auto’s van nu.

Maar zodra zijn werk erop zit, schuift hij graag bij Menno onder de motorkap om, net als vroeger, een paar uur aan een oude CX te sleutelen.